Mobil förhandsvisning – Summon – en ny söktjänst för Chalmers biblioteksanvändare

Hösten 2010 tecknade Chalmers bibliotek en överenskommelse om att bli svensk utvecklingspartner för söktjänsten Summon. Vi planerar nu för fullt Beta-lanseringen av denna inom kort och du kommer säkerligen att få läsa mer om Summon i den här bloggen.

Summon täcker in ungefär 90% av bibliotekets bestånd av tryckt och elektroniskt material. Via Summon hittar du allt som finns i Chans, CPL och större delen av våra elektroniska tidskrifter. I skrivande stund har vi definierat ett bestånd i Summon som uppgår till 144,809,130 poster. Om det inte räcker så kan du expandera din sökning utanför bibliotekets bestånd och söka bland 497,265,899 poster. Via SFX – länkserver – leds du sedan till den källa där materialet finns. Om det finns i fulltext kan du se det med en gång. Om vi inte har tillgång till det du funnit i fulltext kan du enkelt göra en fjärrlånebeställning. Via smarta funktioner för avgränsning kan du filtrera bort sökresultat och gå från en stor mängd träffar till en mindre mängd.

Vi har stora förväntningar på Summon och håller nu på att testa för fullt innan lansering. Summon kommer även med ett mobilt gränssnitt och via bibliotekets app för smartphones (iPhone & Android) kan du redan nu förhandstesta Summon.

Bibliotekets app ger dig mer än bara söktjänsterna Summon och Chans. Här kan du även se dagens öppettider, följa oss på Twitter och Facebook, se nyförvärv och upptäcka en värld av bibliotekets resurser/tips.

Du laddar ned appen genom att besöka följande länk med din telefon: http://wbxapp.com/chalmerslibrary eller så kan du scanna den här QR-koden:

Om du testar mobila versionen av Summon glöm inte att berätta vad du tycker!

Vi återkommer när det blir dags för Beta-lanseringen av Summons ordinarie webbgränssnitt! Det kommer inte dröja länge.

/Daniel

Svara Mobil förhandsvisning – Summon – en ny söktjänst för Chalmers biblioteksanvändare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s