Större synlighet för Chalmers studentarbeten

I Chalmers Publication Library  (CPL) registreras och e-publiceras de examensarbeten som Chalmers studenter skriver. 2012 registrerades 773 exjobb på masternivå och av dessa går 664 att läsa direkt i CPL. För att förbättra synligheten har Chalmers bibliotek nu gjort en särskild portal där exjobben kan sökas fram. Tjänsten kommer att bli publik i mitten av mars, men som förberedelse visar vi här några bilder på de förändringar som gjorts. En nyhet är också att de studentarbeten som registreras fr o m 2013 blir möjliga att söka efter vilket utbildningsprogram de är skrivna vid.

Chalmers-studentarbeten

 

exjobb

2 kommentarer till Större synlighet för Chalmers studentarbeten

 1. Jättebra!

  Blir det möjligt att ta del av exjobb som PDF:er också via samma väg eller finns det hinder för det? Det produceras mycket värdefullt av Chalmers studenter både inom grundutbildning och på masternivå som skulle vara givande för både studenter och samhälle att göra mer tillgängligt.

  • Jonas – Författare

   Hej! Tack för frågan. PDF-dokument för exjobben går bra att läsa och ladda ner via samma väg. Nu är det inte riktigt alla exjobb som blir e-publicerade (och då finns det förstås ingen PDF-fil), men ca 90% av exjobben går att läsa direkt.
   Vänliga hälsningar
   Jonas Gilbert, Chalmers bibliotek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s