ChALS 2012

Nu är det snart dags för ChALS!

ChALS (Chalmers Annual Library Seminar) är det årliga seminarium som vi arrangerar i samband med Bok- och Biblioteksmässan. Vi har med undantag för IFLA 2010 arrangerat seminariet sedan 2003. Innehållet har haft stor variation under åren allt från OA-frågor i dess begynnelse till bibliotekens framtid och även de sammas arkitektur och uttryck.

Temat för ChALS 2012 är  ”Making data more human : visualization and infographics”.
Det handlar om nya vägar att synliggöra bibliotekens verksamheter genom datavisualisering och grafisk presentation. Grafisk presentation av data är ett effektivt sätt att förenkla och åskådliggöra komplex information och passar ofta oss människor bättre än sifferinformation. Med hjälp av färg, form och bild designar man, och gör stora datamängder begripliga. Intresset för datavisualisering har ökat kraftigt på senare tid och användningsområdena är oändliga

Vi har engagerat ett antal personer som har kompetens inom området och som skall berätta om sin infallsvinkel i ämnet för oss.
Vilka får ni lyssna på?
Ni får lyssna på Rurik Greenall, Åsa Jenslin, Stina Johansson, Lars Nordesjö, Johanna Olander, Moritz Stefaner, Eva Eriksson.  Fler kan tillkomma.
När? Onsdagen den 26 september.
Var? Chalmersska huset på  Södra Hamngatan i Göteborg

 

 Följ ChALS på #ChALS12 och även här på  bloggen
Anmälningsformulär kommer inom kort på http://www.lib.chalmers.se/libraryinfo/seminars/

/ChALS-gruppen gm Annelie J

Svara ChALS 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s