Digitaliserade program Chalmerscortégen 1921 – 2011

Det är Cortègetider! I skrivande stund håller årets Cortège på att ta form och årets bygglåt höjer stämningen på campus. Cortègen har varit ett säkert vårtecken i Göteborg sedan 1909 och det är många chalmerister som dragits in i det kreativa kaos som omger den under årens lopp. På Chalmers bibliotek finns en specialsamling, Chalmeriana, med fokus på Chalmers historia, miljö och kulturliv. Med stöd från Chalmers jubileumsfond har biblioteket påbörjat arbetet med att göra delar av samlingarna tillgängliga elektroniskt och vi har börjat med Cortègen.

Det tidigaste Cortègeprogrammet i våra samlingar är från 1921 och sträcker sig framåt i obruten svit till 2011. Cortégen ställdes in i sista stund 1940 på grund av krigssituationen,men då hade man redan hunnit trycka omslaget till programmet. Programmet för 1940 är egentligen för 1941. Cortégen var inställd även 1912, men då berodde det på att chalmeristerna var för upptagna med tentamina. Sedan lades inga tentor i april.

Cortègeprogrammen har gjorts tillgängliga i flash-format och html5-format för de som använder mobila enheter.

Ett stort tack till Chalmers Cortège Committé för alla år av Cortège och lycka till med årets äventyr!

Digitala Chalmeriana och alla Cortègeprogram hittar ni här!

screen-capture-25

Bygglåtar från 1950

View more documents from Chalmers library
/Daniel

Svara Digitaliserade program Chalmerscortégen 1921 – 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s