Open Educational Resources

Mycket av det som finns på YouTube är av mindre vikt, men det finns ju också en kvalificerad serie föreläsningar under titeln TED. Här finns mycket att lära. Likaså har iTunes universitetsanpassade föreläsningar och instruktionsvideos. De finns under iTunes Store – iTunes U.

Vad allt detta kan användas till inom högskola och universitet är ett forskningsområde för ITHU:s OER-projekt. Linnéuniversitetet, Mittuniversitetet, Högskolan i Jönköping, Blekinge Tekniska Högskola, Högskolan i Gävle, Karlstad universitet, Lunds universitet, Högskoleverket, KTH och Umeå universitet samarbetar om att finna vägar till utnyttjande av fritt och instruktivt utbildningsmaterial.

En serie seminarier kommer att hållas för att öka intresset för denna typ av undervisningsmaterial. Utbildningsenheten kommer att vara med på ett seminarium.

Här finns en länk till projektet och en del länkar till fria resurser:

http://libguides.lub.lu.se/oer

/Jan

Svara Open Educational Resources

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s