Proxy bookmarklet

Ladda om via proxy

Sitter du utanför Chalmers nätverk och har hittat en licensierad resurs? Ingen åtkomst? Prova att ladda om sidan via bibliotekets proxyserver med vår nya bookmarklet – Proxy reload.

Om du sitter utanför Chalmers nätverk och letar efter information via t ex Google Scholar är det ganska troligt att du kommer få problem att komma åt artiklar och databaser i fulltext. Genom att ladda om webbsidan via vår proxy-server kan vi få det att se ut som att du surfar inifrån Chalmers nätverk. Det krävs att du har ett CID för att kunna identifiera dig som betrodd Chalmers-användare.

Enklaste sättet att ladda om en sida genom proxy-servern är via vår nya bookmarklet. Ett ”smart” bokmärke som laddar om sidan åt dig.

Högerklicka på denna länk – Proxy reload – och spara som bokmärke. Lägg gärna till den i din verktygsrad för bokmärken i webbläsaren.

Om du hellre vill lägga till bokmärket manuellt skall du skriva in följande adress:

javascript:window.location=location.protocol+’//’+location.hostname+

‘.proxy.lib.chalmers.se’+location.pathname+location.search+location.hash;

När du gjort det kan du enkelt ladda om en sida genom vår proxy-server genom att klicka på bokmärket då du befinner dig på en sida där du vill se om Chalmers har tillgång till en tjänst eller ett dokument i fulltext.

Högerklicka och spara bokmärke

Lägg till bokmärket i verktygsraden för bokmärken

Om det finns andra bibliotek som är intresserade av att skapa en egen bookmarklet för sin proxy-server så är det enkelt att klippa och klistra från javascriptet ovan. Chalmers bibliotek använder EZproxy.

/Daniel

Svara Proxy bookmarklet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s