Yammer som intern mikroblogg

Vi testar mikrobloggtjänsten Yammer på Chalmers bibliotek sedan några veckor tillbaka. Bibliotekets intranät ska göras om och byggas i Sharepoint 2010, och vi vill se vilket behov och intresse personalen har av att kunna samarbeta och kommunicera på intranätet. Än så länge har Yammer använts för framför allt lunchplanering, rapportering från resor och konferenser, snabba frågor och information av det mer informella slaget som inte behöver dokumenteras. Vi har redan börjat diskutera huruvida det är bra eller dåligt att smågrupper skapas. Ska man begränsa spridningen av viss info till en mindre grupp intresserade med tanke på informationsstress eller skapar det bara uteslutning? Vilken nytta och vinster kan man få med Yammer? Jag ser att vi i Yammer kommunicerar med varandra på ett ledigare sätt än vad vi gör i den vanliga mailen, något som säkert kan vara positivt för det sociala klimatet på arbetsplatsen.

Yammer är gratis men det finns pro-version som bl a tillåter integration med SharePoint (dyrt). Det är enkelt att använda och innehåller flera funktioner, som direktmeddelanden och möjlighet att lägga in och följa RSS-flöden från valfri källa (kan fungera som delad omvärldsbevakning).

/Linnéa

Skärmavbild-2010-11-01-kl.-17.02.05

4 kommentarer till Yammer som intern mikroblogg

  1. […] och annat som vi tycker verkar vara intressant. De första inläggen rör användningen av Yammer som internt kommunikationsverktyg av Linnéa Sjögren och en rapport om Microsoft Research från en workshop på SPARC i Baltimore […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s