Välkommen Astrid!

 

Astrid2MB

Vi välkomnar Astrid Grunnet som sedan den 15 september arbetar på Lindholmenbiblioteket

Vad gjorde du innan du kom till Chalmers?

Jag arbetade som bibliotekarie, med fokus på landskapsarkitektur, på Arkitekturhögskolan i Århus

Varför valde du att söka jobb på Chalmers?

Min sambo fick nytt jobb i Göteborg och jag började se mig om efter jobb. Jag browsade runt på Chalmers hemsida och blev intresserad. I Danmark hör arkitektur ofta samman med de konstnärliga ämnen istället för de tekniska, och det kändes spännande att arbeta en på en högskola med teknisk inriktning. Jag kände till Chalmers sedan tidigare och de studenter härifrån som jag träffade i Århus verkade alltid så målinriktade och ambitiösa, något som lockade mig.

Vilka kommer att vara dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

Jag tillhör teamet Biblioteket som mötesplats och kommer huvudsakligen att bemanna biblioteket på Lindholmen. Just nu arbetar jag mycket praktiskt  men jag hoppas på att i framtiden kunna vara involverad i de förändringar som sker i organisationen och på de olika filialerna.

Vad har du för förväntningar på jobbet?

Att lära mig en massa, både om svensk biblioteksvärld och om att arbeta på en teknisk högskola. Chalmers bibliotek känns väldigt modernt om man jämför med många högskolebibliotek i Danmark som är mer traditionella, t.e.x. så är arbetet med Open Access och MOOCS väldigt spännande. Det känns också som att biblioteket här har en stor och viktig roll i själva forskningsprocessen.

Hur ser ditt förhållande till bibliotek ut?

Jag har alltid besökt bibliotek mycket, under hela livet. Jag har flyttat runt en hel del i Danmark, och biblioteket är alltid den första platsen jag kommer till i en ny stad, det är en bra utgångspunkt  för att lära känna en plats och hitta användbar information.

Vilka är dina fritidsintressen?

Just nu promenerar jag omkring mycket i Göteborg och försöker att lära känna staden. I övrigt så är trädgård, odling och blommor stora intressen. Jag är en flitig besökare i Botaniska trädgården.

Vad är bäst med Göteborg?

Det är en väldigt grön stad med mycket träd och många parker. Jag tycker också om att det finns så mycket plats, det är så luftigt här jämfört med städer i Danmark. Jag tycker också mycket om hamnområdet, att det är både en industri-och turisthamn.

Till sist, vad läser du just nu?

Just nu läser jag två böcker:

Big Data: A Revolution That Will Transform How We Live, Work, and Think av Viktir Mayer-Schönberger & Kenneth Cukier

Och när jag vill slappna av och ha något mer lättläst: The mace runner, en ungdomsbok av James Dashner

/Sara Nässén

Svara Välkommen Astrid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s