Vi blir fler

MWeissDet här är Mikael Weiss. Han är det senaste tillskottet på Chalmers bibliotek och ska jobba med bl a webb och sociala medier i teamet Bibliotekets e-möten. Under våren ägnar han en stor del av sin tid åt utveckling av en projektdatabas.

”Hur är det att jobba på Chalmers?”

Jättekul! Jag hade under en tid sneglat på ett vetenskapligt bibliotek eftersom jag jobbat på folkbibliotek i nästan 10 år och ville prova något nytt.

Eftersom jag på Uppsala stadsbibliotek redan jobbade med webb, e-media och sociala medier tyckte jag att det var en bra övergång. Jag sökte mig hit för att det kändes visionärt. Det verkade som om Chalmers bibliotek gjorde så mycket och att ni alltid hade projekt på gång. Jag har följt er på Twitter och Facebook. Man fick intrycket av att biblioteket i stället för att vänta på förändringar har  anammat förändringarna och därigenom legat steget före och tagit tag i saker. Projektdatabasen vi gör nu är ett exempel. Jag tror inte att det är så många andra universitetsbibliotek som bygger en projektdatabas för institutionerna.

Jobbet här känns inte lika fullt så stressigt. På folkbibliotek får man oftast ingen avlastning vad gäller yttre tjänst. Man hade mycket lite tid att lägga på projekt osv. Det är enklare här och mindre bundet, vilket också gör att det är lättare komma in i projekt och andra arbetsuppgifter. Det här med att jobba agilt och enligt SCRUM är helt nytt för mig. Det är intressant att sitta så nära olika yrkesgrupper och kompetenser. Det känns jättekul!

”Har du träffat nån go gubbe än?”

Igår träffade jag en gubbe på spårvagnen med en påse räkor från Feskarbröderna i näven. Han verkade glad och pratade med alla på vagnen.

Mikael driver matbloggen Glimten i grytan tillsammans med några kompisar och gillar att springa marathon. Även om han har bott i Uppsala hela sitt liv har han en fin anknytning till Göteborg. Det var hans mormor som kom på namnet ”Älvsnabben”! Mikaels påhittiga mormor vann en resa till Paris.

/Linnéa

 

 

 

Svara Vi blir fler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s