Open Access Week 22-28 oktober 2012

Snart är det återigen dags för den årliga Open Access-veckan, vars syfte är att belysa och sprida kunskap om vetenskaplig publicering och Open Access. Många lärosäten runt om i Sverige och världen passar under denna vecka på att arrangera seminarier, workshops och andra evenemang för att på olika sätt uppmärksamma fördelarna med att publicera forskningsresultat Open Access.

På den officiella webbsidan för Open Access Week, kan man läsa om vad som händer runt om i världen.

Vi på Chalmers bibliotek kommer den 24:e oktober att hålla i ett lunchmingel på biblioteket, främst riktat till nyanställda på Chalmers. Vi kommer i form av ett antal blixtpresentationer berätta om Open Access på Chalmers, publikationsprofilerna i CPL och samarbetskartor kommer att visas, och vi kommer även att berätta mer om andra tjänster på bibioteket, vilka kurser vi erbjuder mm.

Övriga aktiviteter i Sverige under OA-veckan kan man läsa om på Kungliga bibliotekets OA-blogg.

/Kristina Graner

Svara Open Access Week 22-28 oktober 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s