Inspirerande om presentationsteknik

konferensen Webbdagarna 2012 blev jag ganska omtumlad. Det var inspirerande och till viss del provocerande (se senare blogginlägg). Jag börjar med det som inspirerade.

Föreläsarna, i alla fall stjärnorna, presenterades som just stjärnor. Tänk introt till Babel eller Skavlan. De hade fått välja ”sin låt” att stiga upp på scenen till, som i Ally McBeal, om nån minns den tv-serien.

Andreas Sjöström från webbyrån Sogeti såg ut att vara inspirerad av rockstjärnor, poeten Bob Hansson och nån frikyrklig pastor som talar i tungor. Det var rätt kul faktiskt. Efter tio minuter förstod själarna i publiken att han faktiskt inte var galen. Han använde citat och utrop för att illustrera saker. Han berättar anekdoter, triviala saker, som leder fram till det han vill ha sagt. Väldigt annorlunda och kul. Här kan du se honom in action.

 

En annan, Martin Deinoff, använde en rullande screencast i presentationen. Skärminspelningen visade sajten stockholm.se men han pratade istället om tänket bakom och inte om det som hände på filmen. Det tycker jag var snyggt.

 


Fler videoklippen från konferensen finns på Internetworlds Youtube-kanal.

/Linnéa

En kommentar till Inspirerande om presentationsteknik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s