STARK! Chalmers bibliotek möter Borås

På Chalmers heter arbetsmarknadsdagarna CHARM, KIKK, Sjölog mm. I Borås kallar man arbetsmarknadsdagen för STARK,  http://starkdagen.se/

Vi var en av  90 utställare som presenterade sin verksamhet, från biblioteksvärlden var vi tre bibliotek och en informationstjänstleverantör.
Högskolan i Borås har ca 15 000 studenter (inkl distansstudenter) ca 600 av dessa, studerar biblioteks- och informationsvetenskap på kandidat- och mastersnivå.
Några kanske blir våra nya medarbetare när det finns möjlighet.

Rollup och godis åkte med i bussen från Göteborg.
rollupSTARK

Se också http://www.facebook.com/pages/Biblioteksh%C3%B6gskolan/195074433923075

Många studenter tog chansen att komma fram till oss och ställa frågor om hur det är att arbeta på Chalmers bibliotek, vilka olika arbetsuppgifter man kan ha, vilka kompetenser som krävs mm. Flera undrade också hur personalbehovet ser ut för närmsta framtiden och hur man kan hitta eventuella lediga tjänster.Det var väldigt trevligt att prata med studenterna och höra hur de tänker om bibliotekarieyrket, både de som precis är i början av sina studier och de som snart är klara. Intressant att höra hur utbildningen ser ut nu och det är nog nyttigt både för dem och för oss att få lite inblick i varandras “världar”.

Kristina och Annelie

Svara STARK! Chalmers bibliotek möter Borås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s