Erfarenhetsutbyte kring arbetet med e-böcker?!

I anslutning till årets ChALS har vi funderat på att arrangera en workshop med fokus på e-böcker. Tanken är att aktivt utbyta erfarenheter kring t ex arbetsflöden, statistik, affärsmodeller och plattformar. I det här skeendet av planeringen vill vi bjuda in andra att vara med och tänka kring upplägget. Grundläggande är att det hela sker i ett mindre format där alla är med och bidrar till diskussionen. Om du är intresserad av att utforma den här dagen eller bara tycker det låter intressant hör av dig till daniel.forsman@chalmers.se så att vi får en indikation på om det finns något intresse för den här typen av sammankomst.

En tanke är att bygga vidare på konceptet från årets biblioteksdagar med aktiva arbetsgrupper:

”Årets biblioteksdagar bjuder parallellt med seminarier ett antal arbetsgrupper med syfte att skapa nätverk och erfarenhetsutbyte på ett givet tema. Fokus ligger på aktivt deltagande där deltagarna förväntas att dela med sig av sitt egna arbete, tankar och vad som fungerar och inte fungerar. Varje arbetsgrupp leds av en diskussionsledare som sätter tonen och inleder med en 10 minuters presentation om sina egna erfarenheter. Därefter träder de andra in och berättar och diskuterar aktivt. Beroende på vilka som anmäler sig kan deltagarna göra egna presentationer eller bara lyfta aktuella frågeställningar.”

Men då vi har en hel dag till vårt förfogande så kan vi modifiera upplägget och fördjupa diskussionerna. Kanske dela upp dagen i olika teman och utgå från dem.

Denna dag är planerad att äga rum den 20 september och dagen efter blir det ChALS (vars program är under utformning).

/ Daniel Forsman & Marie Widigson

Svara Erfarenhetsutbyte kring arbetet med e-böcker?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s