Sofia – bibliotekets nya kommunikatör

Sofia Andersson är Chalmers biblioteks senaste tillskott. Hon är anställd som kommunikatör och ska arbeta i bibliotekets e-team. Sofia kommer främst att jobba med bibliotekets webbplats och med att marknadsföra biblioteket i e-kanalerna.

Vad har du jobbat med innan du kom till Chalmers?

– Jag har jobbat som journalist på Göteborgspostens kultur- & nöjesredaktion, som jag kommer fortsätta att skriva en del musikrecensioner för. Sedan har jag frilansat en del för musiktidskriften Gaffa och Mölndalsposten. På GP gjorde jag också resereportage som fotograf och en del småjobb för t ex picknickfestivalbilagan. Om vi ska gå tillbaka långt i tiden innan journalistutbildningen så har jag även jobbat på kafé i Stockholm och London.

Varför valde du att söka jobb på Chalmers bibliotek/vad såg du för utmaningar?

– Jag tycker att sociala medier-världen är väldigt spännande. Allting händer så fort och det finns fortfarande mycket att upptäcka. Det är även intressant med olika generationers konsumtionsmönster, t ex hur vi använder de olika e-kanalerna till olika saker. Det känns roligt att vara en del av Chalmers bibliotek som växande verksamhet.

Hur ser ditt förhållande till bibliotek ut?

– Jag tycker om atmosfären på bibliotek. Det finns en respektfull tystnad som tilltalar mig. Bibliotek är också en historisk plats för kunskap och är en plats för förutsättningslösa besök. Man får göra saker i sin egen takt och det är en plats för alla! Bibliotek är också ett bra och fint exempel på hur det moderna samhället möter traditionen.

Som ur-Göteborgare: vad ska man inte missa när man är i Göteborg?

– En solig dag ska man inte missa att cykla till Röda sten. Väl där äter du brunch på cafét vid konsthallen. Sitt sedan vid bryggan och andas in havsluft och se på när Stena-båtarna åker förbi. En regnig dag slår jag ett slag för fika i Guldhedstornet eller gå bland småbutikerna vid långgatorna. Kanske till och med en lunch i Feskekörka.

Vad läser du just nu?

– Jag måste säga att jag har blivit lite besatt av Lena Andersson. Jag har beställt hem debutromanen ”Var det bra så?” så det är den jag läser just nu. Donna Tartt ”Steglitsan” ligger på kö, men den har jag inte tagit tag i ännu.

Sex snabba

Bor: Johanneberg.

Beskriv dig själv med ett ord: Nyfiken

Mest spelade musik 2014: Håkans Hellström liveplatta för att försöka återskapa konsertstämningen från Ullevi. Annars gillade jag Markus Krunegård, Linnea Henriksson, Lorentz och Susanne Sundfør.

Favoritresmål: London och Grundsund.

Tre saker jag gör på fritiden: Går på spelningar, fikar med kompisar och äter choklad.

Ogillar: Fördomar.

/Mikael Weiss

Svara Sofia – bibliotekets nya kommunikatör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s