Välkommen Marco!

MarcoVänd2MB

 

Vi välkomnar Marco till Chalmers bibliotek. Marco tillhör teamet lärandestöd och har informationsundervisning för studenter och doktorander.

Varför valde du att söka jobb på Chalmers?

Jag tyckte att det var en unik professionell utvecklingsmöjlighet. Under min tid på Bibliotekshögskolan i Borås dök namnet Chalmers upp i samband med best practices i vetenskaplig publicering och bibliometri.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?
Jag tillhör teamet Lärandestöd och undervisar i informationsrelaterade kurser för studenter och doktorander. Vi ger också stöd i hur man använder referenser, referenshanteringsmjukvaror, databaser osv.

Vad gjorde du innan du kom till Chalmers?
Jag arbetade som lärare och som ansvarig för skolbiblioteket på en gymnasieskola i Göteborg. Innan min masterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap 2013 tog jag, bland annat, en examen på avancerad nivå i filosofi i London. Före 2000 bodde jag i Bari, Italien, där jag ursprungligt kommer ifrån.

Hur ser ditt förhållande till bibliotek ut?
Jag besöker regelbundet bibliotek. Särskilt under de första som nyinflyttad i Sverige (2008) blev biblioteket väldigt viktigt för mig. Göteborgs folkbibliotek med sina läsecirklar har hjälpt mig att förbättra min svenska och att känna mig som en del av samhället.

Vad har du för förväntningar på jobbet?
Att jag kommer att träffa spännande människor varje dag!

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
Jag älskar teater. Jag brukar också gå på gym och träna yoga.

Vad ska man inte missa när man är på Lindholmen?
Älvstrandens bibliotek,som ligger vid kajkanten.

Till sist, vad läser du just nu?
Skulden: Eurokrisen sedd från Aten av Kajsa Ekis Ekman.

Svara Välkommen Marco!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s