Välkommen Lars!

lars_a

Lars Andersson är från Kungsbacka och är ett av de senaste tillskotten på Chalmers bibliotek. Han kommer att höra till avdelningen för stöd & system. De huvudsakliga uppgifterna kommer att vara att jobba med underhåll och nyutveckling av system. I höst kommer han främst att arbeta med bibliotekets system för att hantera fjärrlån, men kommer också att försöka vara en tillgänglig resurs för andra pågående projekt.

Varför valde du att söka jobb på Chalmers?
Jag är väldigt intresserad av att ta fram tjänster som hjälper människor att lättare hitta och ta till sig information. Eftersom ett av bibliotekens huvudsakliga mål är att tillgängliggöra information för människor kändes det som ett intressant ställe att arbeta på.

Vad gjorde du innan du kom till Chalmers?
Jag studerade faktiskt datateknik på Chalmers relativt nyligen och tog min examen där 2011. Efter studierna har jag dels arbetat på en liten säkerhetsfirma som främst arbetade med fysisk säkerhet till kriminalvårdsanstalter. Men jag har också hunnit med att starta ett eget litet företag ihop med en gammal Chalmerskamrat där vi försöker skapa och distribuera intressanta produkter, främst formade i mjukvara.

Hur ser ditt förhållande till bibliotek ut?
Jag har inte varit någon flitig besökare av bibliotek i mitt liv utan det har mest varit sporadiska besök på stadsbibliotek eller biblioteket på den skola där man för tillfället studerade. Det senaste året har jag dock studerat Lärande, kommunikation och informationsteknologi på distans vid Göteborgs universitet och har där kommit i kontakt med deras webbresurser ganska mycket.

Vad har du för förväntningar på jobbet?
Att få utvecklas genom att utbyta idéer med andra människor i intressanta projekt och att få vara med och ta fram tjänster som hjälper människor att lättare få tag på och uppnå förståelse för information inom olika ämnen.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
Interaktionsdesign, lärande och att skapa saker med grafik, musik och/eller kod. Jag studerar fortfarande Lärande, kommunikation och informationsteknik på halvfart vid Göteborgs universitet vilket tar upp en stor del av min fritid. Gillar också att träna yoga, titta på film och spela brädspel.

Vad ska man inte missa när man är i Johanneberg?
Smita över till bergen i Norra Guldheden och njuta utav utsikten.

Till sist, vad läser du just nu?
The Foundation Trilogy av Isaac Asimov.

Svara Välkommen Lars!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s