Välkommen Jenny!

jenny_webb

Det här är Jenny Kihlberg. Hon är ett av Chalmers nyaste tillskott och ska jobba med tillgänglighetsfrågor och i teamet Biblioteket som mötesplats. Just nu är Jenny vikarierande teamledare och lägger mycket av sin tid på ett nytt bemanningssystem.

Varför sökte du tjänsten på Chalmers bibliotek?
Jag har jobbat som folk- och studiebibliotekarie i över åtta år och det var helt enkelt dags att testa något nytt. På intervjun lät det dessutom spännande med arbetssättet på Chalmers bibliotek. Jag tycker om att jobba i projekt.

Du bytte från folkbiblioteket till ett vetenskapligt bibliotek. Vilka är de stora skillnaderna?
På min förra arbetsplats hade jag en filialchefstjänst och många arbetsuppgifter är faktiskt desamma. En stor skillnad är dock att inte längre jobba med skönlitteratur och med barnverksamhet. Här på Chalmers finns det mer tid att utveckla idéer och samarbetsprojekt. Inom folkbiblioteksvärlden arbetar man fortfarande mer med tryckta böcker och hanteringen av dessa tar mycket tid. På Chalmers finns det dessutom många spännande projekt som inte alls finns i folkbiblioteksvärlden.

Från min tid på folkbibliotek är jag van att arbeta med verksamhetsplanering och uppföljning, så det kommer jag få nytta av på Chalmers. Dessutom är folkbibliotekarie ett väldigt socialt jobb, jag är van att träffa hundratals besökare varje dag, så förhoppningsvis har jag någonting att bidra med när det gäller bemötandefrågor.

Vad jobbar du med på Chalmers?
Jag arbetar med projekt som ska leda till att biblioteksanvändarna får så bra service som möjligt. Dessutom är jag med och utvecklar den fysiska miljön i biblioteket så att den ska spegla hur en modern biblioteksverksamhet fungerar och motsvara besökarnas behov. Jag är även mycket engagerad i tillgänglighetsfrågor (studenter med olika typer av funktionsnedsättningar kan genom biblioteket få tillgång till specialhjälpmedel och anpassad litteratur).

Vad har du för förväntningar på tjänsten?
Jag ville se hur det var att arbeta på en större arbetsplats med mer resurser, eftersom det ger bättre förutsättningar för att kunna driva utvecklingsprojekt. Och hittills har Chalmers verkligen motsvarat mina förväntningar. Det är även spännande att arbeta i en internationell miljö, där man träffar människor från olika länder och drar lärdom av vad som händer på vetenskapliga bibliotek runt om i världen.

Vad har du för intressen vid sidan av jobbet?
Det blir ett standardsvar på denna: umgås med familj och vänner. Jag älskar även att resa! Förra året var jag i Indien och i Kroatien. Mitt fritidsprojekt just nu är annars att bli bättre på brännboll. Eftersom jag har barn i skolåldern kommer jag snart utsättas för brännbollsturneringar igen. Och då tänker jag inte välja plattracket!

/Mikael Weiss

Svara Välkommen Jenny!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s