Hej David!

davidpåorm_rev

David Minguillo Brehaut har jobbat hos oss sedan februari i år och kommer främst att arbeta med bibliometri på Avdelningen för vetenskapens kommunikation.

Vad kommer du göra under våren?
Just nu är det två olika projekt för bibliometrin men mest tid kommer jag lägga på UIRC, University industry reserach collaboration, som är ett projekt vi ska göra i samarbete med CWTS, Leiden. Vi ska undersöka hur FoU-samarbetet ser ut mellan universitet och forskningsintensiva företag i Europa och Asien. Chalmers är bra på att samverka med industrin och nu ska vi göra en kartläggning av det för att få en samlad bild. Vi ska samla data om Chalmers innovationsstrukturer och om tjänster, processer, och produkter där det kan finnas samspel med näringslivet

Vad gjorde du innan du fick jobbet på Chalmers bibliotek?
Jag har bland annat forskat inom bibliometri för forskningsgruppen SCImago vid University of Granada i Spanien och gått en forskarutbildning vid Wolverhampton University i Storbritannien.  Jag disputerade i december, och samma dag fick jag veta att jag hade fått jobbet på Chalmers bibliotek.

Hur har din första tid på biblioteket varit?
Bara bra, jag är positivt överraskad över att alla är så drivna och det märks att alla är väldigt stolta över sin verksamhet. Jag hoppas nu få fortsätta att jobba inom samma område som jag forskat, och få omsätta det i praktiken, och lära mig mer om vetenskaplig kommunikation och forskningspolitik.

David kommer ursprungligen från Peru, och kom till Sverige när han var 18 år. Han har hunnit flytta runt en del och bott i Spanien, Storbritannien, Danmark och Colombia, men Göteborg var inte helt okänt för honom eftersom han utbildade sig till bibliotekarie vid Högskolan i Borås.

/Martina R.

En kommentar till Hej David!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s