Hej Staffan!

Staffan under 2 MB

Vi säger välkommen till Staffan Knutsson, nyanställd bibliotekarie på Chalmers bibliotek. Han kommer att arbeta med förvärv och fjärrlån, och kommer att ha pass i informationsdisken.

Varför sökte du tjänsten här på Chalmers bibliotek?
Önskan att byta arbetsuppgifter på mitt gamla jobb (Humanistiska biblioteket på GU) hade vuxit mer och mer under de senaste åren. Först var planen att byta bibliotek inom GU, men när jag för något år sedan fick reda på att Martina flyttat till Chalmers blev jag avundsjuk. – Skit också! Där försvann den chansen, tänkte jag. Därför blev jag väldigt glad när jag såg att ni sökte efter fler personer i höstas. Att få börja arbeta i en mindre organisation kändes mycket mer spännande. Möjligheten att få pröva fler arbetsuppgifter och få större inblick i hela verksamheten är större här på Chalmers.

Vad gjorde du innan du började hos oss?

Jag började arbeta på GU 2006, först på Ekonomiska biblioteket och från april 2007 på Centralbiblioteket. På ett eller annat sätt har jag alltid arbetat med tidskrifter och från 2009 blev jag funktionsansvarig för periodikaavdelningen på Humanistiska biblioteket. Främsta uppgiften var då att försöka lägga om och hitta bättre rutiner för hela tidskriftsförvärvet. En stor del av detta var att så långt det var möjligt byta ut tryckta titlar mot e-tidskrifter. Tidigare i förhistorien arbetade jag också i två år på Vitterhetakademiens bibliotek i Stockholm.

Innan du kom till oss hade du semester, vad var det som hände då?
Tanken var att åka skidor i Andorra i någon vecka för att sedan bila ner till Alicante och därefter till Barcelona. Dessvärre så skadade jag mig redan första skiddagen. En liten grabb studsade ut framför mig och enda möjligheten att undvika frontalkrock var att kasta sig åt sidan. Jag landade på axeln och bröt nyckelbenet på flera ställen. En sträng läkare sa åt mig att åka hem till Sverige och få axeln opererad. Eftersom min största hobby är att paddla kajak så valde jag utan att tveka att följa hans råd. Axlar hamnar inte först i operationsköerna och jag fick vänta i två veckor på min tur. Så här i efterhand tycker jag nog att det var bra att få vänta eftersom jag valde att fortsätta min semester. Det gav mig utrymme att åka Barcelona, trots allt.
/Lars-Håkan Herbertsson

En kommentar till Hej Staffan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s