Hej Yommine!

Yommine-mindre

Yommine Hjalmarsson är nyanställd på Chalmers bibliotek. Hon kommer att jobba med undervisning, förvärv och publicering av forskningspublikationer i CPL. Fyra dagar i veckan är hon på Lindholmens bibliotek. Jag intervjuade Yommine efter att hon jobbat här några veckor för att lära känna henne lite bättre och se hur hon trivs än så länge.


Välkommen till Chalmers bibliotek Yommine!  Vad gjorde du tidigare?

Jag har jobbat 4,5 år på Kliniska centralbiblioteket på Sahlgrenska. Det är ett litet bibliotek som vänder sig till vårdpersonal och forskare. Där jobbade jag med många olika saker som inköp, katalogisering, undervisning och framför allt informationssökning. Innan dess har jag arbetat på Uppsala stadsbibliotek och på Socialstyrelsen.


Vad var det som lockade med Chalmers bibliotek?

Jag har under ett tag haft ett väldigt gott öga till Chalmers och velat jobba här. Jag tycker att Chalmers känns framåt, och så ville jag jobba närmare forskning.


Hur trivs du än så länge?

Bra, det är jättekul. Jag har fått en bra introduktion och blivit väldigt väl mottagen av alla kollegor. Att jobba på Lindholmen är också roligt: studenterna är gulliga och så är jag intresserad av sjöfart.


Vad har du för förväntningar på tjänsten och ditt arbete här?

Jag hoppas att jag ska lära mig en massa nya saker. Det ska bli jättespännande att jobba i en organisation med så många drivna människor.


/Lisa Sjödin

Svara Hej Yommine!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s