ChALS2015- Make your mark! 23 september

Nu är planeringen av ChALS2015 i full gång. Mitt skrivbord, min tavla och mitt huvud är alla fyllda med massor av aktiviteter som ska samordnas och här hoppas jag kunna ge er en inblick i vad som komma ska.

blogg bild 117 Konferenses tema är Make Your Mark – om impact och (alt)metri och den kommer att arrangeras den 23:e september (onsdagen före Bok- och Biblioteksmässan) i Göteborg.

Under konferensen hoppas vi inspirera med föredrag kring hur man kan mäta impact av lärosätens forskningsaktiviteter. En högaktuell fråga för oss och säkerligen för dig som läser också. Vi på Chalmers bibliotek hoppas kunna belysa ämnet utifrån flera intressanta perspektiv och i dagarna blev det äntligen klart att vi får hit flera framstående talare från bl.a. USA och England.

 • Johan Bollen, Associate professor, School of Informatics and Computing, Indiana University som forskar kring social medier, metri och användardata.
 • Richard Bond, Head of Research Administration på University of the West of England som kommer prata om hur UK Research Excellence Framework värderar impact och hur detta påverkar utbildningsinstitutionerna i UK.
 • Stacy Konkiel, idag anställd hos altmetric men var med och byggde upp Impactstory.org
 • Mike Buschman, en av grundarna bakom tjänsten PlumX – en visualiseringstjänst för att samla kommunikation och omnämnanden kring forskning. Han kommer prata om visionen och idén bakom tjänsten.
 • Liza Nordfeldt, om sitt examensarbete Altmetrics and scholarly communication – A survey study among Swedish University library

Så notera datumet och sprid detta till personer ni tror är intresserade. Jag och alla andra som jobbar med ChALS2015 hoppas på att få träffa så många av er som möjligt i Göteborg den 23 september.

Mer information, möjlighet att anmäla sig och detaljer kommer senare.

Hoppas att ni tycker att detta låter lika spännande som vi gör. Om så är fallet gilla eller kommentera gärna inlägget genom att klicka på inläggets rubrik fyll i kommentarrutan i botten.

Vill ni följa med i planeringsarbetet finns vi under #chals2015

/Marie H

3 kommentarer till ChALS2015- Make your mark! 23 september

  • homarie – Författare

   Hej Kristoffer!
   Kul att du vill komma på ChALS2015. Det kommer att bli en spännande dag, där några av de främsta inom impact och (alt)metri delar med sig av sina erfarenheter.
   Jag sitter just nu och arbetar med hemsidan och anmälningsformuläret. Målet är att allt ska vara klart så att ni kan börja anmäla er i slutet på denna veckan.
   Så snart det går att anmäla sig så kommer jag göra ett inlägg här på bloggen med länkar till sidan. Hoppas att du har tålamod fram tills dess.
   Ser fram emot att träffa dig och alla andra på ChALS.

   /Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s