Tio snabba med Anna

Anna Bolling är ny administratör för institutionen Vetenskapens kommunikation och lärande.

Hej och välkommen. Hur kommer det sig att du hamnade på CLS?
– Jag jobbade först som institutionsadministratör på Bioteknik i kemihuset. När jag fick höra om tjänsten här blev jag väldigt intresserad, bland annat för att ni arbetar lite mer modernt än andra etablerade institutioner, genom de agila arbetsmetoderna till exempel.

Beskriv dig själv med tre ord.
– Glad, nyfiken och prestigelös.

Om du fick ta med dig en sak till en öde ö, vad skulle det vara?
– Första tanken var min man, men han är ju ingen sak. Nästa tanke var en flaska vin. Tanken efter det är en kniv. Det skulle vara mer praktiskt. Och långsiktigt.

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv?
– Meryl Streep hade fått jobbet. Helen Mirren är också bra, men Streep har gjort bättre filmer.

Vad skulle boken om dig heta?
 Det får bli en trilogi: Annas adventures in wonderlandWar and peace och The Divine Comedy.

Om du fick lyssna på en låt resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
– Jag lyssnar på allt från jazz, reggae, techno till och Black Sabbath eller Bowie. Det beror på vilket humör jag är på. Jag gillar inte tanken på att lyssna på en enda låt för resten av livet, då har jag det hellre tyst omkring mig.

Vad gör dig arg?
– Folk som är elaka mot oskyldiga barn och djur.

Vad för dig att skratta?
– Jättemycket. Hela livet känns som en komedi ibland. En mörk komedi. Stand up är roligt och det är någonting jag saknar från tiden jag bodde i London. Det finns inte så mycket sånt i Göteborg, och när det väl händer säljer det ju slut så fort.

Du bodde i London i 18 år, hur kommer det sig att du flyttade hem?
– Det är länge, och jag känner mig fortfarande lite svengelsk ibland. Jag ville vara närmre familjen. Här är man nära både natur och kultur/uteliv och har generellt en bättre livskvalitet tycker jag.

Var tycker du om att vistas i Göteborg?
– Väl inne i stan finns ju en massa mysiga caféer och barer. Jag tycker också om att vara ute i naturen, inåt skogen och utåt havet. På våren och sommaren gillar jag att gå genom vackra Botaniska eller upp i Änggårdsbergen.

/Sofia Andersson

Respond to Tio snabba med Anna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s